Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 21:29

Сайт КЗ "Тарасівське НВО "ЗЗСО-ЗДО"

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 68
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Грудень » 22 » 16 днів проти насилля
00:44
16 днів проти насилля

     25 листопада увесь світ відзначає Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками. Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році, але відзначатися він почав з 1981 року в пам’ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабаль, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо в 1960 році;

     З 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА» , в рамках якої проводяться заходи з попередження і подолання насильства, работоргівлі та піднімається ряд інших важливих тем, зокрема формування толерантного відношення, поваги до людей з інвалідністю, людей з ВІЛ/ СНІД, акцентується увага на знання своїх прав. Оскільки шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати:

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

5 грудня – Міжнародний день волонтера;

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

     У Тарасівському НВК з метою привернення дітей до теми побутового насилля та насилля в школі були проведені тематична лінійка, присвячена початку акції. Учні старших класів переглянули фільм «Стоп насильству», а молодших класів - мультфільми «Світ без насильства» «Кікко і рука», з дітьми були проведені бесіди з обговоренням даних відеоматеріалів. Діагностична робота була спрямована на виявлення агресивності в учнів 7 класів та на виявлення видів насилля, від яких потерпають учні 10-11 класу. Результати засвідчили, що учні зіштовхувались у своєму житті з формами фізичного та психологічного насилля. Свою позицію щодо насилля учні продемонстрували через конкурс плакатів «Стоп насильству».

     1 грудня Тарасівський НВК долучився до акції «Червона стрічка», що є невід`ємним атрибутом акції, символом боротьби зі СНІДОМ. До цього дня психологічна служба школи організувала виставку малюнків учнів 6-11 класів у підтримку людей з ВІЛ/ СНІД. Класні керівники 5 -11 класів провели виховні години з питань попередження ВІЛ та СНІДу.

     Відзначенню Міжнародного дня людей з інвалідністю були присвячені такі заходи:

  •  Соціальний педагог Лизун Наталя Іванівна провела виховний захід «Толерантність у нашому житті».
  •  Практичний психолог Романенко Вікторія Вячеславівна з учнями 5 та 3 –А провела заняття з елементами тренінгу «Вчимося розуміти та поважати інших», спрямоване на розширення знань дітей про поняття толерантності, ознаки толерантної людини, на згуртування колективу та розвиток вміння працювати в парах та малих групах.
  •  З учнями 4-7 класів була проведена просвітницька бесіда «Ми різні, але ми рівні» про особливості ставлення до людей з інвалідністю та продемонстровано фільм «Про любов» (автор: Тофік Шахвердієв), в сюжеті якого демонструються історії діток з інвалідністю і їхнє прагнення спілкуватися і жити.
  •  Класні керівники та класоводи провели виховні години у класах: «Байдужість починається з тебе».
Переглядів: 538 | Додав: Admin2244 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz