Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 06.05.2024, 18:03

Сайт КЗ "Тарасівське НВО "ЗЗСО-ЗДО"

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 68
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Лютий » 22 » День рідної мови у Тарасівському НВО
18:03
День рідної мови у Тарасівському НВО

 

У рамках відзначення Міжнародного Дня рідної мови у Тарасівському НВО, з метою збагачення знань учнів про рідну мову, словникового запасу, виховання глибоких почуттів любові до рідної мови, бажання берегти свою національну культуру, відбулися різні виховні заходи: Свято для учнів початкової ланки «Моє багатство – рідна мова», відкритий урок-свято «У країні рідної мови» для учнів 1-х класів, свято для учнів 5-11 класів «Солов’їна, барвінкова, найдорожча – рідна мова», конкурс кросвордів на тему «Багатство рідної мови», бібліотечна тематична виставка до Дня рідної мови, бесіди тощо.

Свято «Моє багатство – рідна мова» підготували та провели для початкової ланки учні 4-Б класу під керівництвом Голуб В.Д. Діти інформували присутніх цікавими фактами про українську мову, читали вірші, співали пісні про мову, Україну, колискову пісню, виконували українські таночки, сипали фразеологізмами, ділилися жартами. Свято вийшло яскравим, «живим».

Відкритий урок-свято для першокласників під назвою «У країні рідної мови» підготувала класовод Перекрест І.А. На початку уроку до дітей в гості завітала сама «Українська мова», розповіла про своє королівство та скарби і попросила у дітей допомоги охороняти ті багатства. Першокласники розповіли віршики, присвячені красі мови, любові до неї, проспівали пісню, а потім відправилися разом з мовою у подорож країною Мовограй. Для цього вони поділилися на команди «Чомусики», «Пізнайки», «Питайлики» та «Барвінчата» і приступили до участі в цікавих конкурсах. Перший конкурс – «Відгадування загадок», другий – «Чарівна торбинка» (діти виймали предмети і називали у них перший та останній звук), далі – «Коли букви граються» (ставити на місце зниклі букви у віршиках). Потім усі перервалися на гру «Переговори сусіда», виконали жартівливий танок «Варенички» і знову повернулися до конкурсів: «Збери слова», «Допиши вірш», «Добери відповідні скоромовки». За свої старання діти отримали Подяки і пообіцяли й надалі пильно берегти мовні скарби.

В учнів середньої та старшої ланки свято до Міжнародного дня рідної мови також вийшло цікавим та змістовним. Ведучі (Балан Ф. та Нагорна А.) розповіли про історію свята, нагадали, який важкий шлях пройшла наша мова, яких утисків зазнала. Вперше на святі прозвучали пісні у виконанні учнів на слова Лесі Українки «Давня весна» та «Вечірня година». Звучала прекрасна поезія про мову, Україну, переглянули відеопідбірку цікавих фактів про українську мову, проінсценізували гуморески Павла Глазового.

І вкотре переконалися, що наша рідна українська мова – багатюща, яскрава, милозвучна, сучасна - найрідніша та найкраща

Переглядів: 528 | Додав: Admin2244 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz